BENVINGUTS AL LLOC DE VALENCIÀ!!!

Aquest és l'espai del Departament de Valencià.


TAULER D'ANUNCIS

ACTIVITATS DEL CURS 2014/2015


PREMIS JUVENILS DE LITERATURA BREU DE MISLATA.

Alejandro Arribas Miranzo, alumne de 4t Eso, demostra la seua qualitat literària en tornar a guanyar un premi. En aquesta ocasió,  es tracta del seu conte NOM EN CLAU; FELÍCIA, un relat breu de temàtica policíaca amb altes dosis poètiques.

El guardó ha estat atorgat pel jurat dels Premis Juvenils de Narrativa en Valencià, en la categoria Autor jove de 12 a 15 anys de Mislata i està dotat amb 450 euros. L'acte d'entrega serà a l'abril de 2015.


Voleu llegir i recrear-vos en el començament del conte?

 

" La bala impacta en el meu costat dret i perfora la carn ressentida per les drogues i l'alcohol. Perd l'equilibri i el terra em fa un petó. M'arrossegue pel sòl brut, exhausta i moribunda, mentre en menge sense adonar-me'n la meua cabellera. Amb esforços apocalíptics arribe al seient de l'esportiu i m'ensorre en ell. M'observe a l'espill del retrovisor. Els meus cabells són ara porques d'un raspall trencat per l 'ús. Els meus ulls vidriosos recauen en la taca roja del ventre, que té ara l'aspecte d'un enorme núvol roig de sang. El rímel negre ha format cascades de llàgrimes que discorren per les meues galtes.

Inconscientment, agafe fortament el seu penjoll. Ara m'adone que ell tenia raó. Sempre l'havia tinguda. Ja no tinc forces per a lluitar. Em deixe portar pel destí. Pense en Valentina, i en el pare. I després caic en la voràgine freda i obscura de la mort. A l'últim, el silenci.

En aquest joc mai no escollim. És la mort la que guia els nostres passos i sempre ens guaita al final del camí”.

 

Enhorabona Alejandro !

ACTIVITATS DEL CURS 2013/2014

 

PREMI JUVENIL PRIMAVERA 2014.

Silvia Navarro López, alumna de 4t ESO 02, ha obtingut el premi juvenil Primavera 2014 atorgat per l'Associació Literària Amics de la Poesia, amb el seu poema EL SILENCI, dotat amb 150 euros.

A més, el jurat va concedir una menció especial a dues alumnes del nostre centre, Elena Hernández Alcaraz i Teresa Vílez Carrión per la qualitat dels seus escrits poètics.

L'acte d'entrega de guardons va tindre lloc a l'Antic Casino de Castelló  el 14 de juny, patrocinat per la Fundació Dávalos Fletcher

Enhorabona a les tres!.

 

 

 

 

 

 

PREMI CASIMIR MELIÀ D'ALBOCÀSSER 2014

Un estiu al poble és el títol del conte de Paula Mercado Martínez, amb el qual ha guanyat el segon premi del concurs literari Casimir Melià, en la modalitat D (alumnes del primer cicle d'ESO) . Efectivament Paula és alumna de 1r ESO 01. El seu conte tracta d'una xiqueta que vol passar les vacances al poble dels avis, Vilafranca del Cid, on resta fascinada pel riu de les truites, riu travessat per Jaume I en la seua conquesta del Maestrat.

El premi es va entregar a l'agost durant la celebració de les festes patronals.

Enhorabona Paula!

 

PREMI CARLES SALVADOR DE POESIA 2014.

Marina Nebot García, alumna de 2n ESO del grup d'enriquiment curricular, ha guanyat el premi Carles Salvador de Benassal. Aquest any el guardó a una alumna del nostre centre ha recaigut en la modalitat de poesia. Es tracta d'una acròstic de tema amorós: Sense poder oblidar-te.

L'acte de lliurament va tindre lloc el 18 d'agost a Benassal.

Enhorabona Marina!

 

PREMI LITERARI SAMBORI

L'alumne Ernesto González Mansilla del grup 1r d'ESO 02 pertanyent al programa enriquiment curricular, ha estat premiat en la fase comarcal dels premis literaris Sambori 2014. L'entrega de premis va tindre lloc a l'Auditori de Vila-real l'11 d'abril a les 19 hores. Viatge a Orient és el títol del conte literari d'Ernesto.

Enhorabona !

 

PREMI LITERARI POBLE DE SUERA


Paula Nuñez Lorenzo, alumna d'enriquiment curricular de 1r ESO 02, ha guanyat el premi literari escolar de Suera amb  el conte Estranyes casualitats. El lliurament va ser el dissabte 26 d'abril a l'Auditori de la població.

Enhorabona també !

 

ACTIVITATS DEL CURS 2012/2013

CONCURS DE LECTURA ELS LLUÏSOS.

El grup d'enriquiment curricular de 2n d'ESO  ha participat en el     I Concurs de lectura Els Lluïsos de Vila-real. A més de les activitats realitzades a l'aula al voltant de la lectura La rebel·lió de les dones, de l'autor local Vicent Faust i Manzano, els alumnes han contestat el qüestionari corresponent de forma individual.

Alejandro Arribas és el guanyador de la categoria infantil (fins a 14 anys) amb 18 encerts sobre 20.

Enhorabona Alejandro !

 

I OLIMPÍADA DE VALENCIÀ.UJI.

Alba Camacho Roselló i Jaume Llop Fandos, alumnes de 2n de batxillerat,  han estat la parella guanyadora de la I Olimpíada de Valencià, celebrada  el 23 de març a la Universitat Jaume I de Castelló.

Felicitats !

 

RÀDIO-ACTIVITAT.

El grup d'enriquiment curricular de 3r d' ESO ha realitzat una gravació radiofònica sota el  tema  Els colors tenen història, on ens han presentat curioses anècdotes al voltant dels colors. El programa es va emetre a la ràdio de Vila-real,  l'11 de març de 2013.

 


 

ACTIVITATS DEL CURS 2011/2012

PREMI CARLES SALVADOR (BENASSAL) 2012

Els premis literaris Carles Salvador han distingit dos alumnes del nostre centre pels seus contes escrits en valencià. Andrea Bellés Ferreres ha obtingut el primer premi en la modalitat ESO i Júlia Navarro Campos, el primer premi   en la modalitat Batxillerat.

L'entrega va tenir lloc el 21 d'agost a Benassal enmig d'un acte commemoratiu al poeta i gramàtic Carles Salvador.

Enhorabona a les dues !!!

 

 

 

 

PREMI CIUTAT DE CARCAIXENT 2012

"Vaig girar el cap. A través de la finestra del carruatge podia comprovar com un centenar d'ombres malèvoles travessaven els carrers darrere meu. A les mans sostenien aixades, pics i altres instruments. Els rajos oblics i ataronjats de la posta de sol feien d'aquella imatge un vertader infern, on centenars de dimonis volien caçar la meua ànima. Mai havia passat tanta por. Sort que a poc més de dos milles m'esperava un vaixell de vapor"

Així comença Orient, l'obra de l'alumne Javier Gil , de 4t ESO, guardonada amb el 2n Premi Ciutat de Carcaixent 2012.

El lliurament del premi, dotat amb 250 euros i la publicació en Bromera, va tindre lloc el passat 23 de maig a la biblioteca de Carcaixent de mans de la regidora de Cultura i l'editor Josep Gregori.

FASE COMARCAL DELS PREMIS SAMBORI

Cinc alumnes del nostre centre han estat premiats en la fase comarcal dels premis Sambori: Ainara Cachafeiro i Cristina Carmona (2n de batxillerat), Javier Gil i Néstor Romero (4t d'ESO), i Silvia Navarro (2n d'ESO).


Cal destacat, a més, que Javier Gil i Néstor Romero repeteixen guardó per segon any consecutiu.

Enhorabona!!!


 

 

 

DEPARTAMENT

CURS 2015-2016    PROFESSORAT

VICENT ARNAL

ANNA CALLERGUES

ISABEL CELADES

RAQUEL FERNÁNDEZ

PASQUAL LLOP

SUNI MARTÍ

MATI MONTIEL